WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE VERENIGDE STICHTINGEN GAMBIA

De Verenigde Stichtingen Gambia, kortweg VSG genoemd, is hét platform voor particulieren en stichtingen die samen met de inwoners van The Gambia een steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van dit prachtige land in Afrika.

Ben je ook geraakt door Gambia en haar inwoners, en ben je op zoek naar herkenning en verbinding, het bundelen van krachten of delen van kennis? Meld je dan hier aan als lid en ontmoet anderen met dezelfde passie als jij.

Voor commerciële activiteiten verwijzen wij graag naar onze zusterorganisatie Dutch Gambian Business Link (DGBL). Klik hier om naar hun website te gaan.

Ben je als Nederlander op reis of verblijf je langere tijd in Gambia?
Meld je dan aan bij de Nederlandse ambassade in Dakar … meer informatie

Cees IJsendoorn
𝗜𝗻 𝗠𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗮𝗺: 𝗖𝗲𝗲𝘀 𝗜𝗝𝘀𝗲𝗻𝗱𝗼𝗼𝗿𝗻
Op 23 november ontvingen wij het droevige bericht dat Cees IJsendoorn, penningmeester van de Stichting Buganala, is overleden tijdens een verblijf in een flat in Gambia. Ondanks problemen met zijn nierfunctie en lage bloeddruk wilde hij toch naar Gambia om vrienden en directeuren/docenten van Buganala scholen en het Gambia College te ontmoeten. Dat zijn gezondheid zo snel achteruit zou gaan hadden hij en wij niet verwacht.
Meer dan 25 jaar heeft Cees (en zijn vrouw Marieke) zich ingezet voor het land, dat voor hem voelde als een tweede moederland. Zijn leeftijd (84) was geen belemmering om tot het laatst actief te zijn, hoewel hij bezig was zijn taken binnen Buganala over te dragen.
Midden november waren bestuursleden van Buganala in Gambia en zij genoten van het samenzijn, het samen drinken van een glas wijn en het genieten van Gambiaanse maaltijden. Cees was ontspannen en vrolijk.
Wij zullen zijn werk met dezelfde passie voortzetten. Moge hij rusten in vrede.

Afgelopen zaterdag heeft Nic van Riet, samen met de ondernemers van My Farm uit Sifoe, een kennismaking- en introductiedag georganiseerd voor 40 gesponsorde studenten en een even zo groot aantal afgestudeerden, ondernemers en alle anderszins geïnteresseerden, in het Governor’s office centre, Brikama.

Thema’s van deze dag waren:
Empowerment: netwerk opbouw en samenwerking.
De middag werd ingevuld met het onderwerp Klimaatvernadering: en wat houdt dit (ook) in voor Gambia.

Complimenten voor de organisatie, het gevarieerde programma en de uitstekend verzorgde lunch. De volgende 3e bijeenkomst is gepland in november 2023. Voor ieder die geïnteresseerd is in jeugd, met jongeren werkt en hen niet alleen een school opleiding, maar ook een toekomst wil bieden, laat dan de kans niet voorbij gaan om erbij te zijn.

Nic 3
Nic 2

Korte impressie VSG Lunch 18 November

Afgelopen vrijdag vond de VSG-lunch plaats, georganiseerd door onze bestuursleden Wilfried Holtus en Mariet Knot.
Het was een gezellige en nuttige middag bij Karamaluu Garden Lodge in Gunjur samen met VSG leden en andere geïnteresseerden. Een prachtige locatie waar onder de bomen de door Wilfried Holtus met zorg bereide lunch klaarstond, met op de achtergrond mooie livemuziek.
Naast de vele gesprekken aan de verschillende tafels, gaf Eric Corstjens van Dawda Stichting Gambia een introductie over de opzet van de vele projecten, zoals de microkredietenbank en de markthal, die plaatsvinden in Somita en hun werkwijze gebaseerd op het ECO-concept, ‘Empowerment, Capacity, Ownership’.
Omar Sanyang, secretaris van de stichting in Gambia, vulde aan en gaf ons meer inzicht in de werking van de projecten in de gemeenschap van Somita, de samenwerking met de VDC en andere associaties. Een waardevolle middag die zeker voor herhaling vatbaar is!
Karamaluu Garden Lodge
Karamaluu Garden Lodge
every child a family

Ontvang onze nieuwsbrief