Het bestuur van VSG bestaat momenteel uit zes leden. 

 

Jip van Scherpenzeel, woonachtig in Gambia. Gedurende haar leven werd Jip altijd gedreven door een sterke passie om gelijke en eerlijke kansen voor iedereen na te streven. Voor haar studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingsvraagstukken deed zij onderzoek in Gambia. Ze is voorzitter in het VSG bestuur.

 

Henriëtte Brummer-Sonko, woonachtig in Gambia, Honorair Consul voor Nederland in Gambia en verbonden aan diverse stichtingen, waaronder Tumani Tenda Development Foundation en MRC Holland Foundation. Ook is ze bestuurslid van de Dutch Gambian Business Link en De Lachende Zon (Nederlandse Taal en Cultuur school voor Nederlandstalige kinderen in Gambia). Henriëtte is algemeen bestuurslid van de VSG.

 

​Géke Schutte, woonachtig in Nederland, werkzaam in de gehandicaptenzorg. Ze is oprichter en voorzitter van Stichting 4Gambia, die zich vooral richt op projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Bijna vanaf het begin is Géke met haar stichting lid van de VSG. Ze beheert de VSG Facebookgroep, en is algemeen VSG bestuurslid.

 

Barbara Somers, woont afwisselend in Nederland en in Gambia. In Gambia runt ze twee guesthouses, en daarnaast organiseert ze (leer)reizen, uitwisselingsprogramma’s en studieweken in Gambia. Ze begeleidt studenten en vrijwilligers en draagt verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van diverse projecten. Barbara is secretaris in het VSG bestuur.

 

Christianne Wouters, woonachtig in België maar ze verblijft soms voor langere tijd in Gambia. Christianne is daar vooral aktief op het terrein van onderwijs. Naast het aanbrengen van verbeteringen op Gambiaanse scholen geeft ze er soms zelf ook les. Verder is ze verbonden aan de dorpsgemeenschap van Sanyang waar ze vooral samenwerkt met de vrouwen in allerlei projecten. Christianne is algemeen bestuurslid van de VSG.

 

Lieke Verrijt, woonachtig in België,  Zij specialiseerde zich in de gezondheidszorg als gespecialiseerd verpleegkundige en coach. Lieke is actief voor de Happy Family Foundation in Gambia. Ze is penningmeester in het VSG bestuur.

NederlandsEnglishDeutschFrançaisעִבְרִית